Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sinanpaşa çocuk parkı yenilendi…

Sinanpaşa çocuk parkı yenilendi…

BAŞKAN KOCAİSPİR: ''YÜREĞİR'DE YEŞİL ALANLARI ÇOĞALTACAĞIZ''

Yüregir'de vatandaslarin rahat nefes almalari için yesil alanlari ve parklari çogaltacaklarini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregir Otogari karsisinda bulunan Sinanpasa çocuk parkinin yeniden düzenlenmesi talimatini verdi. Parkin çocuk oyun takimlari ve spor takimlari yenileri ile degistirildi.

 

Yüregir'de yesil alanlari çogaltmak için çalisacaklarini belirten Baskan Kocaispir, mevcut yesil alan ve parklara da vatandaslarin rahat bir sekilde kullanmasi için gereken önemin gösterilecegini belirtti. Tüm Adana halkinin nefes alacagi mekanlar olusturma gayreti içerisinde olacaklarini söyledi.

 

Hizli kentlesme sonucunda olusan estetik ve çevresel problemlerin planli kentsel yesil alanlarin önemini artirdigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ''Parklar kentleri daha saglikli yerler haline getirerek yasayanlarin daha saglikli olmalarini saglarlar. Parklarda gerçeklestirilen düzenli egzersiz, koruyucu tibbin anahtaridir. Yüregir Belediyesi olarak vatandaslarin rahatça ulasabilecekleri spor aletlerini Yüregir'in bütün bölgesine ulastiracagiz.'' seklinde konustu.

 

Parklarin çocuklar için de çok önemli oldugunu, çocuklarin en kiymetli degerlerimiz oldugunu belirten Baskan Kocaispir ''Oyun parki, çocuklarin hem psikolojik, hem de fizyolojik gelismelerine de katkida bulunurlar. Oyun oynamak her yastaki çocuk için önemli bir ihtiyaçtir. Oyun alanlarinda bir araya gelen çocuklar, kendi aralarinda kurduklari iletisimler ile toplum içerisinde sosyal bir birey olmanin ilk adimlarini atmaktadirlar. Çocuklarin hem psikolojik, hem de fizyolojik gelisimlerine de katkida bulunurlar.'' diyerek Yüregir'de yesil alanlari hizla çogaltacaklarini söyledi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu